Algemene voorwaarden (NL)

Algemene voorwaarden
CAMPING Les Ochay
Rue de Linglé 39 – 6880 Mortehan

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle reservaties en overeenkomsten met betrekking tot  kamperen op Camping Les Ochay die gemaakt zijn met Sympa & Tranquille à la Semois srl, Rue de Linglé 39, 6880 MORTEHAN.

1.Reserveren

Reserveren kan op de website www.campinglesochay.be via de knop “boek nu”.

2.Voorschot

Wij vragen een voorschot van 50 % van het totaalbedrag. De betaling van het voorschot dient onmiddellijk te gebeuren via de betaallink in de reserveringsbevestiging die u van ons ontvangt. Uw boeking is pas definitief na ontvangst van uw voorschot.

3.Resterend bedrag

Het resterende bedrag betaalt u via overschrijving voor aankomst of tijdens het verplichte inchecken bij aankomst. U kan ter plaatse contant of elektronisch betalen. 

4.Prijzen

De prijzen blijven gedurende 1 kalenderjaar ongewijzigd behoudens eventuele drukfouten, niet voorziene BTW toeslagen, heffingen en overheidstoeslagen en werkelijke evidente vergissingen. 

Tijdens het reserveren via  www.campinglesochay.be krijgt u een prijsopgave. Hoewel de prijzen met de uiterste zorg in het reserveringssysteem zijn ingevoerd, behoudt Camping Les Ochay het recht om terug te komen op een prijsopgave. De totaalprijs wordt definitief na ontvangst van de schriftelijke bevestiging met de factuur. 

Prijzen zijn inclusief BTW.

5.Annuleren

Annuleringen kunnen enkel schriftelijk via info@campinglesochay.be gemeld  worden:

  • Binnen 7 dagen na datum van de reserveringsbevestiging kan de reservatie kosteloos worden geannuleerd, behoudens de reservaties die binnen 60 dagen voor aankomst gemaakt en bevestigd zijn.
  • Bij annulering tussen 7 dagen na datum van de reserveringsbevestiging en 60 dagen voor aankomst, wordt 25% van de totale huursom in rekening gebracht.
  • Bij annulering tussen 60 dagen voor aankomst en de dag van aankomst zelf wordt 50 % van de volledige huursom in rekening gebracht.

Wij raden u aan een annuleringsverzekering af te sluiten, voor het geval u uw verblijf zou moeten annuleren.

Mocht u op de afgesproken aankomstdatum niet arriveren, dan wordt de plaats 1 nacht vrijgehouden. Indien wij geen bericht  ontvangen, houden wij daarna de kampeerplaats niet langer voor u beschikbaar zonder enige vorm van terugbetaling.

Indien uw verblijfsperiode korter is dan de door u gereserveerde periode, vindt in geen geval een terugbetaling plaats. U dient bijgevolg de totale huur te betalen tot aan de gereserveerde datum van vertrek. 

In geval van annulering door Camping Les Ochay, behalve in geval van overmacht, worden de overgemaakte bedragen voor de reservering volledig terugbetaald. Deze annulering kan echter geen aanleiding geven tot de betaling van schadevergoedingen en interesten.

6.Aankomst en vertrek

Aankomst op de camping is mogelijk vanaf 14.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur. 

Uiterlijk om 12.00 uur op de dag van vertrek dient u uw kampeerplek te verlaten. 

Bij vertrek dient de kampeerplaats ontruimd en netjes te worden achtergelaten. 

7.Kampeerplaats

U krijgt tijdens het inchecken uw plaats toegewezen, wanneer u op een andere plaats gaat staan dan bij de receptie bevestigd, behouden wij het recht u te verplaatsen naar de toegewezen plaats.

Zware voertuigen met een totaalgewicht van meer dan 3 ton hebben geen toegang tot het tweede deel van de camping, namelijk het “eiland” genoemd. 

Wanneer u tijdens het reserveren een voorkeurplaats boekt, wordt de toekenning van de kampeerplaats pas definitief na ontvangst van de reservatiebevestiging en de betaling van uw voorschot. Voor deze optie tijdens het reserveren betaalt u 10 euro.

8.Kampeermiddelen

Wanneer u met een ander kampeermiddel dan omschreven in uw reservatie naar de camping komt, behouden wij het recht u een plek toe te wijzen dat geschikt is voor uw kampeermiddel. Indien er geen geschikte kampeerplaats meer beschikbaar is, wordt uw verblijf geannuleerd zonder enige vorm van terugbetaling. 

Let op, zware voertuigen met een totaalgewicht van meer dan 3 ton kunnen niet over de seizoen brug op de camping rijden. Dergelijke voertuigen kunnen enkel een kampeerplaats innemen op het eerste deel van de camping.

9.Voertuigen

Tijdens de verblijfsperiode heeft u toestemming om met een voertuig het terrein op te rijden. Het voertuig dient op uw eigen kampeerplaats geparkeerd te worden. Per kampeerplaats kan maximaal 1 extra voertuig als optie bijgeboekt worden. Overige voertuigen dienen buiten de camping geparkeerd te worden.

Gemotoriseerd verkeer is niet toegestaan op de camping tussen 22.00 uur en 08.00 uur.

10.Bezoekers

Bezoekers dienen zich bij aankomst onmiddellijk aan te melden bij de receptie en het bezoekgeld, 5 euro per persoon, te betalen. Bezoekers dienen de camping te verlaten voor 20.00 uur.

Klanten van het terras hebben geen toegang tot de rest van de camping. Ze mogen gebruikmaken van de toiletten, maar mogen de camping niet verder betreden dan het terras ter hoogte van de receptie vooraan op de camping.

11.Huisdieren

Er zijn maximaal 4 huisdieren per kampeerplaats toegestaan. Huisdieren zijn niet toegelaten in het sanitairgebouw.

Voor eventuele schade of verontreiniging is de eigenaar van het dier aansprakelijk.

Tevens dient de eigenaar ervoor te zorgen dat de aanwezigheid van zijn huisdier andere gasten niet stoort. Het is niet toegestaan huisdieren zonder toezicht achter te laten.

Honden dienen op de camping steeds aangelijnd te zijn en moeten buiten de camping uitgelaten worden.

Camping Les Ochay behoudt het recht om huisdieren te verbieden die gevaarlijk kunnen lijken voor de andere gasten.

12.Elektriciteit

Het is niet toegestaan om elektrische toestellen met een hoog verbruik, zoals airco’s en verwarmingstoestellen, aan te sluiten op het elektriciteitsnet van de camping. 

Ook het opladen van (semi-)elektrische auto’s is niet toegestaan.

13.Foto’s & video’s

Camping Les Ochay kan tijdens uw verblijf sfeerbeelden maken op de camping en deze gebruiken op de website www.campinglesochay.be én op sociale media. Indien de kampeerder bezwaar heeft tegen het gebruik van bepaald mediamateriaal waarop de kampeerder, familieleden of één van zijn gasten herkenbaar in beeld zijn, kan de kampeerder dit kenbaar maken. Dit kan zowel mondeling tijdens het verblijf als schriftelijk  via info@campinglesochay.be.

14.Gedragsregels

Kampeerders en hun bezoekers dienen het huishoudelijk reglement en de algemene voorwaarden te respecteren. Betaling van het voorschot/totaalbedrag houdt in dat u de algemene voorwaarden en het huishoudelijk reglement van Camping Les Ochay accepteert. 

Bij het niet naleven van de regels en reglementen wordt de kampeerder met zijn gehele gezelschap, na een eerste mondelinge waarschuwing, verzocht Camping Les Ochay te verlaten zonder enige vorm van terugbetaling. 

Diefstal, vandalisme, verbale of fysieke agressie hebben de onmiddellijke verwijdering van de dader, met zijn gehele gezelschap, zonder enige vorm van terugbetaling tot gevolg.

15.Cameratoezicht

Op diverse plaatsen zijn beveiligingscamera’s geplaatst voor uw en onze veiligheid. De beelden worden digitaal geregistreerd, worden na maximaal 8 weken overschreven en zullen nooit openbaar gemaakt worden tenzij hier door dwingende omstandigheden om gevraagd wordt (bij nood).

De aanwezigheid van de bewakingscamera’s zijn gemeld bij de Belgische overheid (wet bescherming persoonsgegevens mei 2018).

16.Aansprakelijkheid

Camping Les Ochay kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal, schade of letsel toegebracht aan of door gasten van Camping Les Ochay.

Het gebruik van materiaal ter beschikking gesteld door Camping Les Ochay of deelname aan door Camping Les Ochay of door derden georganiseerde activiteiten, geschiedt geheel voor eigen risico.

Campinggasten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor schade aan de eigendommen van Camping Les Ochay.

17.Wijzigingsclausule

Camping Les Ochay is gemachtigd deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen. De laatste versie is steeds terug te vinden op www.campinglesochay.be en ligt ter inzage in de receptie.

 

Algemene voorwaarden
KAYAKS Les Ochay
Rue de Linglé 39 – 6880 Mortehan

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle reservaties en overeenkomsten met betrekking tot kajakverhuur (Kayaks Les Ochay) die gemaakt zijn met Sympa & Tranquille à la Semois srl, Rue de Linglé 39, 6880 MORTEHAN.

1.Reserveren

Reserveren kan via info@campinglesochay.be of  bij de receptie van Camping Les Ochay, Rue de Linglé 39, 6880 MORTEHAN.

2.Annuleren

Indien de kajak- of kanotocht niet kan doorgaan door een beslissing van de uitbater of door de overheid, bijvoorbeeld wegens een te lage of hoge waterstand, wordt de reservatie kosteloos geannuleerd.

3.Veiligheid en gedragsregels

Minderjarigen dienen begeleid te worden door minstens één meerderjarige. Min 12-jarigen dienen tijdens de kajaktocht een zwemvest te dragen. Deze wordt gratis ter beschikking gesteld.

Kajakkers dienen voldoende afstand te houden van vissers.

Kajakkers dienen rekening te houden met de weersomstandigheden. Wanneer men in onweer terechtkomt dient men het water te verlaten en de kajaks vast te leggen.

Fauna en flora dienen gerespecteerd te worden. Er mag niet aangelegd worden op de eilandjes in de Semois om de rust van de vogels niet te verstoren.  Alle afval dient uiteraard meegenomen te worden naar het ophaalpunt. 

Camping Maka, gelegen aan een ophaalpunt, is privédomein en niet toegankelijk voor personen die niet verblijven op deze camping.

4.Aansprakelijkheid

Kayaks Les Ochay kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, schade of letsel toegebracht tijdens een kajak- of kanotocht. 

Het gebruik van materiaal ter beschikking gesteld door Kayaks Les Ochay geschiedt geheel voor eigen risico.

De gebruikers zijn hoofdelijk aansprakelijk bij schade aan de eigendommen van  Les Ochay. Bij beschadiging of verlies worden de volgende kosten aangerekend: 

  • peddel: 35 euro
  • zwemvest: 45 euro
  • waterdichte ton: 10 euro
  • kajak/kano: de vergoeding hiervoor komt overeen met de actuele waarde. (€300 tot €700) 

5.Prijzen

De prijzen blijven gedurende 1 kalenderjaar ongewijzigd behoudens eventuele drukfouten, niet voorziene BTW toeslagen, heffingen en overheidstoeslagen en werkelijke evidente vergissingen. 

Prijzen zijn inclusief BTW.

6.Betaling

Betaling geschiedt in regel voor aanvang van de kajak- of kanotocht via elektronische of contante betaling bij de receptie van Camping Les Ochay. Enkel voor bedrijven kan betaling via facturatie toegestaan worden. 

Facturen dienen binnen de 30 dagen na factuurdatum vereffend te worden.

7.Vertrek en aankomst

Vertrek is enkel mogelijk tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Men dient zich aan te melden bij de receptie van Camping Les Ochay en dit ten laatste om 11.45 uur.

Men dient vóór 16.00 uur aan te meren op het strand aan Camping Maka of aan de brug in Dohan en te bellen naar 0032 476 83 36 92. Wie niet op tijd aangekomen is op één van bovenstaande ophaalpunten, loopt het risico op eigen houtje te moeten terugkeren naar de startlocatie. 

8.Foto’s & video’s

Kayaks Les Ochay kan tijdens uw kajak- of kanotocht sfeerbeelden maken en deze gebruiken op de website www.campinglesochay.be én op sociale media. Indien de gebruiker bezwaar heeft tegen het gebruik van bepaald mediamateriaal waarop de gebruikers herkenbaar in beeld zijn, kan men dit kenbaar maken. Dit kan zowel mondeling  voor of na de tocht als schriftelijk via info@campinglesochay.be.

9.Wijzigingsclausule

Kayaks Les Ochay is gemachtigd deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen. De laatste versie is steeds terug te vinden op www.campinglesochay.be en ligt ter inzage in de receptie van Camping Les Ochay.