Bezienswaardigheden

In de omgeving valt er heel wat te beleven! Boek nu je kampeerplaats, geniet niet enkel van onze gezellige camping, maar ontdek ook de prachtige streek waarin we ons bevinden.

Roadtrip Gaumestreek

Vanaf de camping hebben we een mooie roadtrip uitgestippeld die je over 120 kilometer door de Gaume gidst met meerdere hoogtepunten zoals de abdij van Orval, de citadel van Montmedy en het meest zuidelijke prachtige dorpje van Belgie, Torgny.
Op de camping vind je over dit en veel meer informatie in de vorm van fiches en gps bestanden.

Au coeur de l’Ardoise & CapNature (5 km)

Daal 25 meter af onder de grond en ontdek hoe het was om vroeger een Ardense mijnwerker te zijn. Mag het wat spannender? Verleg je grenzen bij CapNature dat je ook op het domein vindt. Ze bieden avonturenparcoursen aan voor alle leeftijden en alle niveaus: van apenbruggen tot Tarzan-sprongen!

Les Cavaliers de Saint-Remacle (2 km)

Ontdek de Semoisvallei te paard samen met manegehouders Cécile een Michel. Ze zijn niet alleen ervaren ruiters, maar ook een bron van informatie over de fauna en flora in de streek. Je kan enkele uren, een dag of zelfs meerdere dagen samen op pad, in groep of privé.

Abdij Notre-Dame d’Orval (26,5 km)

De abdij van Orval, gesticht in 1132, is een van de meest opmerkelijke cisterciënzerabdijen van België. Vandaag woont er nog steeds een monnikengemeenschap die het beroemde bier en de befaamde kaas van Orval maakt. Breng een bezoek aan de ruïnes en het museum en proef de heerlijke kazen en bieren. De groene Orval van het vat is een aanrader!

Kasteel van Bouillon (20 km)

Bezoek één van de grootste versterkte burchten van België en reis doorheen 1000 jaar geschiedenis. Het kasteel torent hoog boven Bouillon uit en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Laat je rondleiden door de vele gangen en kamers in het kasteel en woon op het binnenplein de roofvogelshow bij.

In juli en augustus kan je het kasteel ook ‘s avonds bezoeken met fakkels samen met een gids die gekleed is zoals in de Middeleeuwen.

Sedan (34 km)

Sedan is een typisch Frans stadje net over de grens en ligt op amper een halfuurtje rijden van de camping. Sedan staat vooral bekend om het Kasteel van Sedan, het grootste militaire fort van Europa. Dit is dan ook dé bezienswaardigheid van de stad. Maar Sedan heeft nog veel meer te bieden. Breng een bezoek aan de Saint Charles kerk of ga naar de overdekte markt op zaterdagvoormiddag, kuier door de prachtige straten van Sedan en drink een glas in het oudste café van de stad “Le Roy de la Bière”. In de omgeving kan je mooie wandelingen en fietstochten maken.

Euro Space Center (28,5 km)

Beleef de unieke ervaring van astronautentraining in het Euro Space Center. Bezoek het Mars dorp, wandel op de maan, ervaar hoe het voelt om gewichtloos te zijn en leer hoe astronauten plassen in de ruimte. Plezier verzekerd voor het hele gezin!

Bastogne War Museum (56 km)

Het Bastogne War Museum is de belangrijkste herdenkingsplaats van de Tweede Wereldoorlog in de Ardennen en in België. Het museum richt zich vooral op de Slag om de Ardennen. In het hart van dit unieke museum wordt u ondergedompeld in een meeslepende ervaring met drie multisensoriële presentaties die u de reis laten volgen van vier personages uit het centrum van het conflict. Ontdek deze belangrijke periode uit de geschiedenis vanuit een eerste-persoonsperspectief.

La Bergerie d'Acremont (15 km)

Op de boerderij van Peter en Barbara lopen zo’n 250 Belgische melkschapen. Peter en Barbara verwerken de melk tot kaas, ijs, yoghurt en andere zuivelproducten. Wil je een stukje kaas kopen, een ijsje eten of een bezoekje brengen aan de boerderij? Dat kan op donderdag van 17 tot 19 uur en zaterdag van 14 tot 17 uur. Tijdens de schoolvakanties kan je de boerderij ook bezoeken op dinsdag en woensdag, telkens van 15 tot 17 uur​.

chateau_de_lavaux-sainte-anne_banner

Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne (46 km)

Dit kasteel in de buurt van Rochefort dankt zijn elegante silhouet onder andere aan de flink uit de kluiten gewassen torens. Verken het kasteel, van de kelders tot de torens, maak een wandeling rond de vijvers en ontdek hoe de adel eeuwen geleden leefde. Kinderen kunnen zich naar hartenlust verkleden!

 

Dierenpark van Bouillon (20 km)

Her dierenpark van Bouillon telt ongeveer 120 verschillende diersoorten: lynxen, wolven, zebra’s, roofvogels, beren, tijgers, bavianen, penseelaapjes, enzovoort. Je wandelt zo’n 2 kilometer rond in een natuurlijke omgeving en nadien kunnen de kids zich volop uitleven in de grote speeltuin van het park.

kelten

Museum van de Kelten (27 km)

In het museum van de Kelten ontdek je hoe de Kelten zo’n 2.500 jaar geleden leefden. De tentoonstelling belicht heel wat aspecten van het dagelijkse leven: kleding, woningen, gereedschap, handel, begrafenisrituelen en nog veel meer. Kinderen van 4 tot 11 jaar krijgen zelfs een ‘Handleiding voor de perfecte kleine Kelt’ dat hun bezoek extra leuk maakt.

Grotten van Han & wildpark (51,5 km)

Tijdens het 1u15 durende bezoek “Grot Ontdekking” wandel je door de mooiste zalen en galerijen. Zin om de Grot nog dieper te verkennen? Neem dan een duik onder de grond en ontdek de geologische wonderen tijdens het 2 uur durende bezoek “Grot Doortocht”! Maar ook boven de grond valt er heelte beleven op het domein. Je kan in het wildpark de Ardense Big Five spotten of een bezoek brengen aan het PrehistoHan.