Bezienswaardigheden

In de omgeving valt er heel wat te beleven! Op de camping hebben we een map samengesteld met informatie over leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt. Boek nu je kampeerplaats, geniet niet enkel van onze gezellige camping, maar ontdek ook de prachtige streek waarin we ons bevinden. Hieronder alvast enkele toffe ideetjes:

Roadtrip Gaumestreek

Vanaf de camping hebben we een mooie roadtrip uitgestippeld die je over 120 kilometer door de Gaume gidst met meerdere hoogtepunten zoals de abdij van Orval, de citadel van Montmedy en het meest zuidelijke prachtige dorpje van Belgie, Torgny.
Op de camping vind je over dit en veel meer informatie in de vorm van fiches en gps bestanden.

Au coeur de l’Ardoise & CapNature (5 km)

Daal 25 meter af onder de grond en ontdek hoe het was om vroeger een Ardense mijnwerker te zijn. Mag het wat spannender? Verleg je grenzen bij CapNature dat je ook op het domein vindt. Ze bieden avonturenparcoursen aan voor alle leeftijden en alle niveaus: van apenbruggen tot Tarzan-sprongen!

Les Cavaliers de Saint-Remacle (2 km)

Ontdek de Semoisvallei te paard samen met manegehouders Cécile een Michel. Ze zijn niet alleen ervaren ruiters, maar ook een bron van informatie over de fauna en flora in de streek. Je kan enkele uren, een dag of zelfs meerdere dagen samen op pad, in groep of privé.

Abdij Notre-Dame d’Orval (26,5 km)

De abdij van Orval, gesticht in 1132, is een van de meest opmerkelijke cisterciënzerabdijen van België. Vandaag woont er nog steeds een monnikengemeenschap die het beroemde bier en de befaamde kaas van Orval maakt. Breng een bezoek aan de ruïnes en het museum en proef de heerlijke kazen en bieren. De groene Orval van het vat is een aanrader!

Kasteel van Bouillon (20 km)

Bezoek één van de grootste versterkte burchten van België en reis doorheen 1000 jaar geschiedenis. Het kasteel torent hoog boven Bouillon uit en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Laat je rondleiden door de vele gangen en kamers in het kasteel en woon op het binnenplein de roofvogelshow bij.

In juli en augustus kan je het kasteel ook ‘s avonds bezoeken met fakkels samen met een gids die gekleed is zoals in de Middelweeuwen.